CastCare Kipsauspalvelut Oy
Mobiili immobilisaatio
 

Kun käyt suihkussa:


- Suojaa kipsi ensin pienellä pyyhkeellä ja laita sen päälle EHJÄ muovipussi jonka teippaat huolellisesti. Pyyhe suojaa kipsiä, jos muovipussiin pääsee kosteutta.

- Kädessä oleva kipsi kannattaa ed. mainitun suojauksen lisäksi pitää mahdollisimman ylhäällä ja suihkun ulkopuolella.

MUISTA: 

Vältä kuumia pitkiä suihkuja, koska kuuma suihku hikoiluttaa kipsattua raajaa.

Saunominen ja uiminen kipsin kanssa on kielletty!

Yleisesti hikoilua kannattaa välttää, eli valitse kuumana kesäpäivänä mieluummin tuulinen varjopaikka suoran auringonpaahteen sijaan. 


On myös erityisesti kipseille tarkoitettuja suihkusuojia. CCK:lle tulleen hyvän palautteen perusteella voimme suositella Bloccs vedenpitävää suojaa kipsille peseytyessä. Tuotetta voi ostaa Pedihealth Oy:n verkkokaupasta. Verkkokauppaan pääset  tästä linkistä


Suojaa käsi ja kipsi:


Kertakäyttöinen suojakäsine, ns. "mikkihiirikäsine", on kätevä ja edullinen kipsin suojana esim. ruokaa valmistettaessa tai muissa arjen askareissa.  Tuote tunnetaan yleisesti juuri tuolla "mikkihiirikäsine" nimellä, se on väljä polyvinyylikäsine. Tuote löytyy hyvin varustelluista apteekeista ja marketeista siivousosaston hyllystä. 


Pukeutuminen:


Yleensä kannattaa käyttää vaatteita, joissa on väljät hihat ja lahkeet.

Aloita paidanhihan/housunlahkeen pukeminen kipsattu raaja ensin ja riisuutuminen kipsattu raaja viimeiseksi.

 Napakanpuoleisten hihojen / lahkeiden suhteen voit käyttää pukeutuessa muovipussia apuna.  Laita  muovipussi kipsin päälle ja pue vaate liukuvan muovipussin avulla. Tietysti vedät lopuksi muovipussin pois.

Riisuessa vaate on vedettävä nurinpäin kipsin yli. Muovipussi ei riisuttaessa  juuri auta.


Puhdistavat ja ihoa hoitavat kosteuspyyhkeet:


Ihon hoidossa ja puhdistuksessa erilaiset kosteuspyyhkeet ovat  erinomainen apu kipsihoidon aikana, koska reipas vesipesu on mahdotonta. Tuotteita on paljon erilaisia ja niistä jokainen voi valita henkilökohtaisesti omalle iholle parhaiten sopivan tuotteen. 


Kyynärsauvat:


- Kyynärsauvoilla liikkuessa kämmeniin kohdistuva paine voi tuottaa kipua kämmeniin. Apu saattaa löytyä pyöräilyhanskoista, kokeile!

- Mikäli joudut liikkumaan paljon portaissa ja koet keppien pitämisen yhdessä kädessä hankalaksi, voit askarrella toiseen kepeistä kantoremmin ja näin saat toisen sauvan selkään portaiden ajaksi, samalla kun pidät vapaan käden tukevasti kaiteessa.


Apuvälineet:


- Suurimmissa kaupungeissa on apuvälinelainaamoja/vuokraamoja, mistä voit käydä hakemassa erilaisia apuvälineitä helpottamaan arjen askareita kipsihoidon ajaksi. Kysy palvelusta kotipaikkakuntasi sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijoilta.

- Alaraajakipsien kanssa suihkujakkara tai muu tukeva muovijakkara on tarpeellinen apuväline suihkureissulla.

- Myös wc-pytyn koroke voi olla alaraajakipsien kanssa oiva apu.


Osallistu vinkki -sivujen sisällön kehittämiseen.


Lähetä meille yhteystiedoista löytyvän asiakaspalvelu -sähköpostilinkin kautta vinkkiosastolle omia kokemuksen tuomia ratkaisuja, ideoita ja ehdotuksia kipsipotilaan arkiaskareiden haasteiden ratkaisuiksi -kipsi-niksi tyyliin.

Laita viestiin nimi tai nimimerkki minkä voimme laittaa halutessasi niksin alle.

Hyvät ideat julkaistaan tällä sivulla kaikkien käyttöön.